#222456
morsdreng

At en bank vil se legitimation og diverse dokumentation til brug for kreditvurdering er meget naturligt, men også ifølge hvidvaskningsreglerne skal banken se andet og mere end kun legitimation (pas, kørekørt etc.), selv om man kun ønsker at oprette en lønkonto

Reglerne fremgår som du selv har fundet ud af, af “hvidvaskningsloven”, men alene vejledningen til denne er på 120-130 sider, så den er der næppe ret mange bankansatte som selv har læst. Vejledningen nævner forskellige oplysninger som banken kan eller skal afkræve i forskellige situationer, men Ifølge Finanstilsynet er dette et minimumskrav, og det er derfor op til den enkelte bank, om denne vil kræve mere end hvad der fremgår af vejledningen.

Du kan på nettet uden besvær finder oversigter over hvilke oplysninger de forskellige banker kræver når de skal oprette et kundeforhold, herunder blot en lønkonto. Kun legitimation er typisk ikke tilstrækkelig. Prøv at finde de omfattende oversigter fra Arbejdernes Landsbank.

Når du vil låne, vil banken naturligvis undersøge din kreditværdighed, hvilket err almindelig sund fornuft, og dertil kræves indlevering af oplysninger, papirer og dokumentation som kan være forskellige fra hvad hvidvaskningsloven kræver. Reglerne fremgår af lov om finansiel virksomhed og de bekendtgørelser og vejledninger som Finanstilsynet har udfærdiget iht. denne lov.

Hvis du vil låne penge, skifte bank eller blot oprette en indlånskonto, har du valget mellem at fremlægge hvad banken kræver eller slet ikke få lånet eller oprettet kontoen. Længere er den ikke.