#222250
peter holm larsen

Hej Test,

Hvad har det med at banken er i konkurrence med ejendomsmægleren?

Selvfølgelig skal man da forsøge at presse vurderingen op for at få lavere bidragssatser.

Og vigtigt at forstå at vurdering ikke er en eksakt videnskab.

Jeg havde selv for nogle år siden behov for et afdragsfrit lån på ca 3,5 mio.kr. Jeg vidste det i nogen tid på forhånd. Så anvendte strategien spurgte mit nuværende og et konkurrende institut. Det nye institut fik oplysning om hvad mit eksisterede insitutut havde vurderet huset til. Ved en “fejl" kom jeg til at sige den var 500.000 kr højere – men resultatet var vurderinger på 5,0 og 5,5 mio kr.

Ca 7 mdr senere kontaktede jeg igen nuværede i institut og de sendte igen en vurderingsmand ud.

Vi havde skal jeg sige fået lagt nyt græs og småsten i indkørslen i alt udgift på ca 20.000 kr.

Men historien var klar til vurderingsmanden. " jeg sagde helt åbent – jeg havde behov for at låne op til 3,5 mio kr. – som afdragsfrit – og ville ikke betale bidragstillæget hvis belåningsgraden kom over 60% – så lånte jeg bare noget mindre – ( var dækhistorien) og “huskede" at konkurrenten havde oplyst en vurdering på 6 mio. kr.

Så alt var op til vurderingsmanden jeg sku lån 60 af vurderingen max 3,5 mio kr og helst 3,5 mio . Kr.

Dagen efter ringede banken og sagde, de ku se jeg havde et flot hus – og de godt kunne låne mig de ønskede 3,5 mio . kr uden jeg skulle betale bidragstillæget ved afdragsfrihed.

Da lånet faldt på plads så var bidragssatsen præcis 3,51 mio. kr:/60% eller lig 5,850.000 kr.!

Har aldrig selv skænket det en tanke at vudteringsmanden har brugt en regnemaskine som til at regne tilbage fra den ønskede låneorovenue!!!!! Ville jo være utænkeligt eller? :-))))