#221746
Michael

Jeg har tidligere haft garantikapital i to forskellige sparekasser herunder Løkken Sparekasse som nu er gået konkurs. Jeg nåede dog at trække det meste ud og tabte blot 5000 kr og vil helt klart fraråde enhver at gå ind i garantikapital.

Den helt store ulempe er, at sparekassen kan lukke for muligheden for at trække pengene ud og dette vil typisk ske som ét af de første træk når økonomien begynder at skrante. Herved har du – modsat aktier – ikke muligheden for at trække dig ud med blot et begrænset tab, men må (måske) se al din opsparing forsvinde i et sort hul.

Hvis du vil investere så gå i stedet i aktier i én af de store banker. Både Danske Bank, Nordea og Jysk betaler alle udbytte i disse år hvilket i øvrigt beskattes mere lempeligt end renter fra en garantkonto. Særligt hvis din samlede kapitalindkomst er positiv. Flere andre C20-selskaber betaler i øvrigt også udbytte.

Hvis du regner med at købe bolig inden for få år så sæt i stedet pengene i Santander til godt nok en fesen rente, men til gengæld fuldstændigt risikofrit såfremt det er under 745.000 kr. Alternativt sæt lidt i aktier og hovedparten i Santander.