Forside Fora Privatøkonomi Har fået bevilget lån, men kontoen som penge skal udbetales er forkert. Har fået bevilget lån, men kontoen som penge skal udbetales er forkert.

#221278
morsdreng

Nu oplyser VIVUS selv, at der er tilsluttet KreditStatus, som de oplyser er et register der skal beskytte mod overbelåning. Men se selv hvad KreditStatus skriver om spørgsmålet.

“Hvorfor KreditStatus?
Kreditgivere har pligt til at vurdere en persons kreditværdighed, før der indgås en kreditaftale, eller en kredit forhøjes væsentligt. Dette fremgår af Europaparlamentets og Rådets direktiv af 23. april 2008. Efter direktivet skal vurderingen ske ”på grundlag af fyldestgørende oplysninger der, hvor det er relevant, indhentes hos forbrugeren, og hvor det er nødvendigt, ved søgning i de relevante databaser”.

Forbrugerkreditdirektivet er indført i dansk ret ved lov nr. 535 af 26. maj 2010 om ændring af lov om kreditaftaler og lov om markedsføring.

Långiver: Långivere ønsker at foretage en bedre og mere nøjagtig kreditvurdering. KreditStatus forbedrer muligheden for at gøre dette.

Låneansøger: KreditStatus giver låneansøgeren overblik over egne lån og kreditter”

Så formålet er tydeligvis, at VIVUS og de andre udlånere kan foretage en bedre og mere nøjagtig kreditvurdering, og IKKE alene at beskytte mod overbelåning.