#221228
morsdreng

Her er et uddrag fra Nets regler:

Tilbageførsel/afvisning af kortbetaling
Ønsker debitor at afvise en kommende kortbetaling, skal debitor tage kontakt til kreditor efter, at adviseringen er modtaget og før betalingen gennemføres.
Hvis beløbet er trukket fra debitors betalingskort, skal debitor fremsætte en indsigelse ved først at henvende sig til kreditor og herefter kortudsteder, her følges indsigelsesfrister i henhold til gældende betalingskortregler.
Du som kreditor kan tilbageføre beløbet fra kreditors konto til debitors konto.
Debitors pengeinstitut kan ligeledes i særlige tilfælde tilbageføre en betaling.

Så du skal kontakte den du betaler til og slette den automatiske kortbetaling, hvilket du sandsynligvis kan gøre og læse mere om på deres hjemmeside. Hvis beløbet allerede er trukket, skal du gøre som skrevet ovenfor. Hvis du blot vil sikre dig mod fremtidige træk, kan du udover at slette den automatiske kortbetaling, ikke gøre andet end at få et nyt kort og naturligvis annullere det gamle.

Det er bl.a. af denne grund, at Forbrugerombudsmanden ikke er så begejstret for automatiske kortbetalinger, idet de IKKE kan afvises som transaktioner via Betalings-Service, men kræver individuelle tiltag fra debitors/din side.