#221150
J. Boll

Kære morsdreng,

Tusind tak for det udførlige og yderst relevante svar.

Inden jeg foretager mig noget som helst, er det helt sikkert nødvendigt med rådgivning. Jeg har i sagens natur aldrig tidligere stået i denne situation.

Jeg er helt enig i, at vi hurtigst muligt skal blive så økonomisk uafhængige af hinanden som muligt. Grunden til, at jeg undersøger alternativer, er, at vi begge meget gerne vil give børnene mulighed for at blive boende i lejligheden. Det handler om at finde en måde, hvorpå den ene af os har realistisk set har økonomi til at købe den anden ud. Det er bl.a. derfor jeg overvejer, om man kan “udskyde” en del af sit boslod til et salg af vores nuværende lejlighed. Selvom den der bliver i lejligheden bliver alene om at stå på skødet.

Når jeg regner alle vores aktiver ud (minus indbo, inkl. bil), har vi nok en formue på ca. 3 mio. – afhængigt af vurderingen af lejligheden.

Som jeg læser dit (i øvrigt imponerende pædagogisk formulerede) råd, foreslår du, at den ene af os tager kontanterne i hånden og modtager resten af boslodet v.hj.a den andens lån i friværdien. Dvs., at den, der overtager lejligheden skal modtage ca. 900t af den anden. Så er det op til en långiver at vurdere, om enten min ex eller jeg har råderum til det. Er det rigtigt forstået? Men igen, er det helt i skoven, hvis den af os der flytter stadig har f.eks. 500t til gode? For børnenes skyld.

Under alle omstændigheder ville jeg aldrig overveje at købe en andelsbolig i begges navn 🙂