#219946
VIVUS.DK

@Mathlian

Det er faktuelt forkert at ÅOP blivet over 700% hvis man begynder at forlænge sit lån.

Tager man fx et lån på 1.000 kr. i 30 dage, som koster 190 kr. for den låneperiode. Dette har en (misvisende) ÅOP på 730%. Forlænger man derefter lånet 12 gange, så koster det i alt 2.280 kr. eller 1.504 kr. efter skat (ved 33% fradrag).

Er det dyrt? Ja. Men det er ikke det samme som den misvisende ÅOP vi tvinges til at informere omkring. Desuden oplever vi ikke at kunderne gider at forlænge ud i et væk – de er prisfølsomme ligesom i andre handelstilfælde.

Er der mange kunder der forlænger 12 gange? Nej. Det er langt mindre end 1% af kunderne. Vi ringer ud efter 8 forlængelser og tilbyder gratis afdragsordninger, men oplever faktisk nogle gange at kunderne ikke engang ønsker en anden ordning.

Jeg siger ikke at det er en super billigt at låne hos fx VIVUS.DK, men det koster det der bliver informeret om meget tydeligt på forsiden – bortset fra at ÅOP og debitorrenten ikke gælder da der er tale om et kortfristet lån. Desuden er første lån gratis det eneste sted i Danmark hvor man kan få et 100% gratis lån. Og ja, det kræver at man overholder handelsaftalen og bruger produktet som det tydeligt er beskrevet.

Læs eventuelt mere om den misvisende ÅOP: http://finans.dk/live/erhverv/ECE8008419/Kvikl%C3%A5nsbanker-Vi-tvinges-til-at-vildlede-kunderne/?ctxref=ext

Mange hilsner
Jens-Ole Kyhl Klitgaard
Direktør, 4finance ApS (der bl.a. har VIVUS.DK)