#219936
morsdreng

Hvis långiver går konkurs er udgangspunktet som oplyst , at låntager/skyldner naturligvis fortsat skal betale sin gæld, nu blot til konkursboet.

MEN hvis man læser de forskellige dokumenter som der linkes til på kurators ovennævnte hjemmeside, ser det ud til at forholdet, pga. af den særlige konstruktion som Trustbuddy har anvendt til finansiering af de udlånte beløb, er eller kan være anderledes.

Det ser ud til, at konkursboet oprindeligt har ment, at de udlånte penge var Trustbuddy´s og at låntagerne derfor skal betale til Trustbuddy, mens de långivere, der havde skudt penge i Trustbuddy med henblik på videreudlån, skal anmelde deres krav i Trustboddys konkursbo. Ifølge den redegørelse som en gruppe af Norske långivere/indskydere har sendt til konkursboet og som ligger på hjemmesiden, kan det se ud til, at man nu mener, at de udlånte penge tilhører långiverne/indskyderne, evt. forudsat, at man kan identificere og sammenkoble den enkelte långivers udlån med en eller flere låntagere. Det betyder i klart sprog, at hvis man kan finde ud af hvem der har finansieret de penge som du har lånt, skal du muligvis tilbagebetale lånet til den pågældende långiver og ikke konkursboet.

Da sagen nu er blevet ganske “tricky”, er det en endnu bedre grund til at du bør skrive til konkursboet/kurator på den mail-adresse som fremgår af hjemmesiden og høre hvordan du skal forholde dig vedrørende tilbagebetaling af de lånte penge.

Det vil være en god ide at oplyse om svaret på dette forum.