#219774
morsdreng

Glem det.

Dine forældre kan ikke låne penge pga. RKI-registreringen, men af samme årsag kan de heller ikke stå som ejere af bilen, da deres kreditorer i så fald kan foretage udlæg i denne. Du skal derfor både låne pengene på dine forældres vegne og stå som ejer af bilen. Du lægger navn til at konstruktionen udadtil ser anderledes ud end den i virkeligheden er, for de virkelige ejere af bilen er dine forældre. Det kalder man at være stråmand, og der er hverken særligt fint eller anbefalelsesværdigt – tværtimod.

I forhold til banken er det dig der låner pengene og udlånet vil derfor blive baseret på bankens kreditvurdering af dig – og ingen andre. Da din indkomst er SU, vil svaret på din låneansøgning med sikkerhed blive nej. Går det op for banken, at din rolle i virkeligheden er at være stråmand for dine forældre, har du også sat din troværdighed i banken overstyr.

Dine forældre kan love lige som meget de vil, at de vil betale ydelserne på lånet, men det er kun dig der hæfter for lånet. Pga. registreringen i RKI har dine forældre ingen værdi som evt. kautionister for dit lån.

Tager banken ikke pant i bilen, kan du i værste fald risikere, at dine forældres kreditorer foretager udlæg i bilen fordi fogedretten finder, at dine forældre er de reelle ejere af bilen og at din rolle blot er stråmandens. I så fald er bilen “væk”, du hæfter fortsat for dit billån og har det samme beløb til gode hos dine forældre, som i forvejen ikke kan betale deres gæld – hvor attraktivt er det?

Dine forældre må finde en anden løsning at blive kørende på. Det beløb som du oplyser, at dine forældre kan betale på “dit” billån, kan med fordel anvendes til at få bragt RKI registreringen ud af verden. At låne penge ved hjælp af en ståmand, når man samtidig har misligholdt gæld, er ingen god ide.

Hvis du har penge nok til at betale, hvis der sker noget, vil det være en enklere løsning, at du udlånte pengene direkte til dine forældre.