Forside Fora Bolig og realkredit Hjælp til optagelse af lån fast eller T5? Hjælp til optagelse af lån fast eller T5?

#219280
torben11

Jeg er novice i real lån og har ikke noget belæg for at sige at renten er 5% om 5 år, men man får jo tit af vide at renten er rekord lav og at det er et spørgsmål om tid før den stiger. Ud fra det har jeg tænkt at en rente på 5% om 5 år er realistisk?

Grunden til at jeg overhovedet skriver at jeg forventer en rente på 5% er for at få et svar man kan bruge til noget da der ikke findes noget “rigtigt” eller “forkert” lån. Det hele afhænger af hvordan renten ændrer sig ifht hvad man har forventet som jeg ser det.

Hvis det er tilfældet at den stiger til eks 5% vil det så virkelig være mest fordelagtigt at at vælge et afrdagsfrit lån? Hvordan vil regnestykket se ud? Det ville jo være interessant at kunne side billigt om måneden og stadigvæk have nedskrevet gælden mere end ved at have valgt et T5 lån med en høj ydelse feks.

En anden ting jeg har tænkt på efter at have læst lidt mere er låne tilbud. Jeg ringede til min bank igår og fik af vide at sidst i februar skulle vi snakkes ved omkring valg af lån men kan det ikke betale sig at holde øje med kurser nu og evt kurssikre? Eks. 3% 30 årigt har lige rundet kurs 100 men havde det kunnet betale sig at få et låne tilbud på det lån for en uge siden og så benytte det når det ender over kurs 100?