#218716
Anonym

Ahaha 🙂 nu går jeg ikke ind for lotto, oddset og sådan, da det kan være roden til dårlig økonomi, men en enkelt lotto-kupon i ny og næ skader ikke.

Jeg tænkte på, at I med en p1 muligvis kan indskyde ekstra hver gang den skal forlænges. For eksempel hvis I får uventet arv-forskud eller en bonus på arbejde, hvor I ikke har øremærket dem til noget og selv styre, om jeres gæld skal nedbringes i et andet tempo end låneaftalen siger – hvis det skulle være et ønske.

Nu ved jeg ikke hvad der er af gebyrer ved at oprette 2 lån eller om der er en væsentlig rentebesparelse mellem p1 og p5?

Eksempel, hvis der er 0,4% i forskel uden at tage højde for afviklingen 1. år 648.000×0,004×0,7 = 1.840 kr. sparet ved at have det adskilt. (fratrukket rentefradrag).
Men hvis der er 2 tinglysninger pga. 2 lån koster det 1.660 i fast gebyr til staten en ekstra gang og jeg ved ikke hvad der eller er af gebyrer at medregne i det regnestykke.

Et plus ved at den lille er p1 må være, at den del er mere fleksibel i forhold til ekstra-ordinær afvikling.
Et lille minus er at renten kan flytte sig årligt, men med størrelsen på det lille lån og din afvikling ved jeg ikke om det har stor betydning.
Og så kommer det an på omkostningerne der måtte være ved at lave lån nr. 2 tænker jeg.