#217818
Badboy

Jeg kan se at tråden er ved at være nogle dage gammel. Men hvis jeg stod i din situation, så ville jeg gå ned og snakke med min bank og lægge en plan for pengene.

30.000 kr. Er måske et for lille beløb at investere (min holdning), fordi det afkastet hurtigt kan blive spist op af gebyr.

Du skriver du pt. Ikke har de store behov, men hvad med om 3-5 år? – så kan det godt være risikoen er forstor til aktier og en kontantplacering er bedre.

De 60.000 du får du den løbende eller er det en engangs indbetaling? – husk hvis du køber enkelte fondskoder så er der formentlig omkostninger hver gang du handler til depotet.

Såfremt du ønsker at invester, så synes jeg en investeringsforening kan være et godt alternativ. Du får en stor risiko spredning + professionelle investorer der løbende vedligeholder porteføljen, så den altid passer til risikoen/din risikoprofil. Ligeledes får du kun en fondskode, som er med til at minimere dine omkostninger til køb og salg af værdipapir.

Alle banker tilbyder kun rådgivning om deres egne produkter, det er de pålagt af Finanstilsynet. Så du må rundt til de forskellige banker, hvis ikke fin nuværende bank kan tilbyde dig et produkt du føler opfylder dine krav. De vil højst sandsynlig heller ikke rådgive dig om enkelte aktier.