Forside Fora Privatøkonomi Indekskonti – varighed af udbetalinger Indekskonti – varighed af udbetalinger

#217816
HalliHallo

Af en saldo på 105.000 kr., som en oplyser, kan du så finde ud af, hvor meget han har betalt i rene bidrag til ordningen? Det kunne da være interessant at få oplyst.

Du skriver at nogen “mister” tillæg, men hvem kan så gøre for det? Alle får ydelser udbetalt efter lovgivningen.

Jeg ved ikke om indeksopsparere skulle have “shoppet” rundt i 45-49 år, men ville da ikke have være forkert og have været i egen interesse.

Det du skriver om at det for indeksopsparere ikke var moderne at skifte pengeinstitut er jo heller ikke helt rigtigt.

Året efter at indeksloven trådt i kraft oprettede Brask Thomsen Finansbanken med rigtige gode renter på bl.a. indekskonti indtil 1980, hvor han solgte til Jyske Bank. I mange af årene gav opsparing på indekopsparing 12-15% i forrentning, hvor de gamle storbanker kun gav måske 7-8%.

Apropos at “at miste”. Hvad så med en pensionist, der måske er gået på pension midt eller sidst 90erne og ikke har fået reguleret sin pension i måske nu 20 år, fordi renten har været lav. Han har så også “mistet” mange penge i alle disse år, sikkert langt over 100.000 kr., eller mere alt efter pensionens størrelse.

Hvad med den fattige pensionist, der nu kommer til at mangle op til 8000 kr. eller mere om året i boligydelse i de næste 3-4 år, han kommer også til at “miste” mange penge.

Og den enlige kontanthjælpsmodtager med børn, kommer også til at “miste” mange, mange penge fra 1.10.2016. Helt op til 40.000 kr. årligt eller mere.

LN2015, jeg syntes du skriver meget populistisk og umiddelbart tror jeg du har skrevet under andet pseudonym herinde i flere år, men jeg ved, at du ikke ville indrømme det, men holdninger og skrivefacon minder meget om andre skribenters, men jeg vil ikke nævne navne.

For hvorfor skulle du lige oprette dig herinde og begynde at besvare spørgmål om indekskonti, som man ikke har kunnet tegne i over 50 år, ja, jeg spørger bare………..