#217620
Anonym

Jeg er øresundspendler, og har været det i 2 år nu :0)
Havde det som dig, da jeg startede – der er utrolig meget man skal have styr på.

Jeg har Nordea og de trak konsekvent 50 kr. hver gang jeg overførte. Eneste måde at komme udenom det på, var at oprette en svensk konto i en svensk Nordea filial, så det gjorde jeg.
Men de to banker på hver sin side af sundet arbejder ikke sammen, så jeg skal logge ind i 2 forskellige netbanker og selv overfører min svenske løn hver måned. MEN jeg kan overføre gratis mellem egne konti – også på tværs af de to banker i hvert deres land.
Man betaler dog 12 SEK pr. måned, men det er billigere end 50 DKK. hver gang man modtager SEK. (Jeg havde også udlæg der blev refunderet 2 gange pr. måned)

Husk så at svenskerne får deres løn udbetalt d. 25. i hver måned. Så du har et par dage at lege med kursen – ja der går lidt sport i det ;0)

Jeg har desværre ikke fundet en bedre løsning end dette endnu.

Husk også dette når du arbejder i Sverige:
– SINK beskatning (du skal betale svensk skat og ikke længere skattepligtig i DK – til gengæld kun 20% som SINK beskattet)
– Hvis du er SINK beskattet så husk at rykke dine fradrag til evt. ægtefælle da du ikke kan benytte dine fradrag selv. Det gælder også personfradraget.
– Du skal være medlem af fagforening og A-kasse i det land du arbejder. Her altså i SE, så skynd dig at meld dig ind da du ellers får karantæne

De bedste hilsner
Pernill