#216982
HalliHallo

Hej

Jeg vurderer, at hele denne tråd er opdigtet, da spørgeren ikke selv har forsøgt at undersøge sagen i skat, men tilsyneladende har ringet til pensionsselskabet på skribenten “test”s opfordring og fået den opfattelse, at de helst vil have at han fortsætter med at indbetale. Det lyder virklighedsfjernt, når han samtidig her oplyser, at han vil have pengene udbetalt. I øvrigt vil enhver pensionrådgiver altid bede kunden rette henvendelse til skat, da han eller selskabet ikke skal have klinket noget, hvis de oplyser noget forkert.

Men svaret er stadig det, at såfremt spørgeren kan dokumentere, at der ikke har været fradrag for indbetalingerne hverken her eller i udlandet, så skal der ikke svares skat eller afgift ved udbetalingen, jfr. PBL prf. 20, stk. 4 og PBL 32.

Endvidere kan det ikke udelukkes, at spørgeren har foretaget en strafbar handling i sit nye land, men det bør han selv undersøge for måske ikke at risikere at få en skattebøde eller det der er endnu værre.

Safarimanden ses blot at ride med på bølgen af useriøsistet, men der er nok nogle, der tager spørgsmålet seriøst og vil lege skatterådgiver for ham, for med en så lille pensionsopsparing har han nok ikke selv råd til at ringe til skat på 72 22 18 18.

I følge debattøren Peter Holm Larsen svarer de sågar anonymt på alle skattemæssige spørgsmål, og han bruger dem endda selv som sparringspartner om vigtige spørgsmål for at spare i skat. Som jeg tidligere har nævnt, så tror jeg dog ikke rigtig på det.