#216782
Michael

Forsikring handler om afdækning af risiko. Hvad kan jeg selv bære og hvad bør jeg forsikre mig mod? Det giver god mening, at forsikre sig mod ulykker, invaliditet, tab af erhvervsevne mv. mens det ikke giver mening at forsikre sig mod forsinket bagage på rejser, små tilskud til tandlæge osv (Sygesikring Danmark), fejl på elektronik der er mere end 2 år gammelt, ridser i dvd’er osv.

Hvad kurssikring angår er kursrisikoen for et lån på 1.436 mio til at overse. Skulle kursen falde voldsomt med fx. 5 point så er det reelle tab på knap 50.000 kr. (1½ point for kurssikringen fratrukket) og disse 50.000 skal afdrages over 30 år hvilket giver en relativt beskeden ydelsesstigning. Et hus er altid en kilde til mange udgifter over tid og hvis man ikke har pengene til en lille ydelsesstigning har man næppe pengene til at købe hus i første omgang.

Ovenstående er min personlige holdning, men hvis man sover godt om natten med tilkøb af kurssikring så skal man da endelig gøre det. Det bør dog ikke være fordi økonomien ellers ramler med et evt. kursfald som nævnt fordi man i såfald bør overveje huskøbet én gang til. Man skal dog ikke særlig lang tid tilbage for at finde eksempler herinde i forummet på mennesker der er blevet fanget i et stigende rentescenarie hvilket har kostet nogle mennesker en del penge grundet manglende kurssikring.