#216662
peter holm larsen

Hej,

Det er ikke sikkert du er så dårligt stillet endda.

Vil tro det bedste for dig økonomisk er at begynd at afdrage på dit realkreditlån i 2018 – det er nok i virkeligheden den eneste mulighed da det ikke kan og vil være muligt at omlægge lånet til et nyt afdragsfrit lån.

Din ydelse vil så nok stige ca. 4-5.000 kr. om måneden på dit realkreditlån. Det har jeg hel forståelse for du ikke lige nu og her kan afdrage ekstra.

Man da du kun skylder ca. 62.000 kr. i banklån til den tid og er vant til at afdrage på det lån med 7.100 kr. så ville jeg foreslå dig at tage en snak med banken om du ikke når tiden nærmer sig kan ændre afdragsprofilen således du fremover kun afdrager 2-3.000 kr. på banklånet. Det du så “sparer” i afdrag på banklånet – bruger du så som afdrag på realkreditlånet.

I rentemæssigt vil det givet også være en fordel at anvende denne løsning, da du slipper for bidragstillægget på dit realkreditlån – som let opvejer den rente du skal betale for at banklånet ikke afdraget så hurtigt. Vil to du sparer omkring 5.000 i bidrag om året (før skat) så slet hvis du nærmest skulle finansiere det med et forbrugslån de 2.-3.000 kr. du mangler om året – så kan det let finansieres med det sparrede bidrag.

Men spørg banken om du kan få sat dine afdrag lidt ned i en periode, når du begynder at afdrage – vil næsten garantere at banken siger ja – det giver dem jo også mulighed for at tjene lidt mere på dig i rente 🙂