Forside Fora Privatøkonomi Skat af fratrædelsesgodtgørelse… Skat af fratrædelsesgodtgørelse…

#216610
HalliHallo

Hvor stort et beløb drejer det sig om Henrik Aalborg?

Men ellers kan du jo altid ringe til skat og forhøre dig, idet det Peter Holm Larsen her på Mybanker hævder, at de sidder klar til at rådgive om skatteoptimering mv., og oven i købet anonymt. Men detjeg tror nu ikke helt på rigtighedenaf. Dog ved jeg at de er hurtige til at refundere tilbageholdt udbytteskat, måske lidt for hurtige, da det kan gå ud over kontrollen.

Nu tilbage til dit spørgsmål. Særlig fratrædelsesgodtgørelse er fuldt skattepligtigt, dog mener jeg at de første 8000 kr. er skattefrie, hvilket det har været uændret i en menneskealder. Men det fremgår vel også af “morsdrengs” link?

Den eneste mulighed jeg kan se er, at hvis hun kan få arbejdsgiveren til at indbetale et ekstraordinært bidrag på hendes pensionsordning. Hvis ikke, kan hun selv oprette en livrente med et fradrag på vistnok max. 46.900 kr. årligt som engangsindskud. Og hvis ikke hun har en ratepension i forvejen, så er der også her 51.700 kr. at gøre godt med, som bliver lidt højere næste år.

Held og lykke med alle fratrædelsesgodtgørelsespengene. Og hvis hun kan finde et hurtigt nyt arbejde, så er der endnu flere penge til jer.