#216374
morsdreng

Glemt det!

Gælden står kun i det navn, så hvorfor skulle banken gå med til at opdele et lån som kun du hæfter for, men hvor dig og din ex. indbyrdes har aftalt, at i hver skal betale en andel af gælden? Alene derfor er der IKKE nogen “din ½-del” som du kan flytte til et andet PI. Gælden er din – og din alene.

Selv hvis i BEGGE havde været skyldnere – hæftet solidarisk – vil en bank erfaringsmæssigt sjældent være med til at dele gælden i 2, fordi 2 eller flere skyldnere er bedre for banken end kun én. Men her er det kun dig der er debitor, og derfor vil banken naturligvis kun acceptere, at din ex. bliver skyldner for en del af din nuværende gæld, hvis man anser hende som en væsentlig bedre debitor end dig – og det er vel næppe tilfældet?

I dit tilfælde hæfter kun du, så hvis du vil sikre dig, må du få din ex. til at underskrive et gældsbrev og betale direkte til dig i stedet for som nu, at lade hende deltage i betalingen af din gæld, det vil i øvrigt også kunne give hende et rentefradrag, som hun ikke har i dag.