Forside Fora Privatøkonomi Har nogen erfaringer med at kunne optage et realkreditlån til ny bolig og samtidig eje en ejerlejlighed som udlejes? Har nogen erfaringer med at kunne optage et realkreditlån til ny bolig og samtidig eje en ejerlejlighed som udlejes?

#216156
gebyrjagten

Det er godt du siger det, men jeg tror det med byttelejligheder gælder for kontrakter over 2 år ligesom med særlige rettigheder, men jeg vil undersøge det, men jeg kan forlække at de lejligheder har har fået øje på er fra 2012 i København og dermed er der intet huslejenævn. Og selvom jeg skulle få 12000+ i husleje er det normalt for nye moderne lejligheder (HHALO) og pointen er at købe fx til 3 mio og leje det ud og lade det rundt i sig selv. Om 10-20 år eller senere er ejendommen måske 6 mio værd og således er der en relativ stor gevinst for relativt lidt arbejde. Det er selvfølgelig skattepligt undervejes og ved salg men 3 lejligheder på 3 mio, der købes for 9 mio og sælges for 18 mio om fx 10-20 år er stadig 9 mio skattepligtige kroner og det er til at føle på.

Om priserne på lejligheder falder undervejs i 3 år fx ligesom 2007-2010 er urelevant, sålænge ejendommene stiger som det plejer på den lange bane.

Hvis dette er ‘bolighaj’ så er alle ejendomsselskaber, der bygger, køber og lejer ud – bolighajer.