#215750
peter holm larsen

Hej Morsdreng

Hvor er du god til at skabe problemer ud at noget der bør være lige til.

Selvfølgelig er det problematisk hvis sønnen har stor gæld og dermed er insolvent. Og nu er spørgeren ikke sønderlig konkret i hvordan konstruktionen forventes gennemført, hvem skal bo i huset, er der andre arvinger og hvor stor et beløb der er tale om.

Men…men…men jeg er langt hen af vejen enig med HalliHallo og Hammeren, er der tale om en simpel transaktion og der ikke er andre arvinger og sønnen ikke har stor anden gæld, så er en alm låneaftale fin efter min mening.

Hvis faderen bor til leje, i huset, ja så er det lige fedt om der er lejekontrakt eller ej, da lejer under alle omstændigheder vil være beskyttet af lejeloven og lejeloven ikke kan afviges til skade for lejer. Men der er jo nonsene at tro, at skulle far og søn blive uvenner, så vil faderen blive boende. Og skulle de blive uvenner er situationen jo en anden, for hvad så med årlige gaver.

Så tag ikke alt det negative i betragtning. Hans far vil gerne give ham ca. 58.000 kr. årligt og der skal ikke tinglyses noget.

Skulle sønnen have gæld til andre – og dermed med forventelig høje renter – mon ikke faderen så ville støtte op også. Så tinglysning er at smide gode penge ud af vinduet.

Som jeg læser det er det en far og en søn der har et rigtigt godt forhold sammen – og faderen nu gerne vil hjælpe sønnen med at komme endnu bedre videre i livet – som det fleste forældre gerne vil.

Så sæt pris på det gode forhold i har og start ikke med at skabe problemer.

Og som I kan se, er det kun sønnen der skal bo der – så er sikker på det valg han har truffet er det rigtigt i situationen.

Men synes de debatører der ser det som deres fornemste opgave at skabe problemer i transaktioner skulle tænke sig en ekstra gang om inden de laver indlæg.