Forside Fora Bolig og realkredit Alternativ til dyr lejebolig Alternativ til dyr lejebolig

#215552
Anonym

@Wollepaps:

Hov, min fejl. Spørgsmålet er ganske enkelt, hvad der ville være den bedste løsning for os.
Det vil det højst sandsynligt være, da depositum + indskud er ganske dyrt.

Vi har et meget udførligt budget med alle udgifter ned til mindste detalje. Men du har nok ret i, det er ganske få banker, der vil låne, nu hvor vi har et forbrugslån i forvejen.

Vi vil med held kunne finde en bolig, der er max 1500kr. billigere i husleje, og det er også derfor vi er meget i tvivl, om det kan betale sig at låne penge til depositum, når differencen ikke er større.


@morsdreng
:
Vi har stadig råd til at blive boende, men da vores husleje stiger med 2,5%, som udgør 200kr til næste år, samt vores vand og varme stiger med 500kr i måneden (da udlejer har sat et meget lavt depositum, hvilket vi havde fået opfattelsen af, var grundet det er helt nyt byggeri, så vi troede fx varme var billigt) samt et kælderrum på 250 kr. altså sammenlagt en stigning i udgifter på 950kr, vil vi blive mere presset. Derudover føler vi, at det er mange penge, vi smider i en lejet bolig. Vi bruger sammenlagt 9200kr om måneden på husleje, vand, varme, el og kælderrum.

Istandsættelse af lejligheden har vi ingen udgifter til, da dette gøres af udlejer, og bliver trukket fra vores indbetalte depositum.

Med i depositum har vi selvfølgelig de 3 mdrs. forudbetalte leje, hvilket betyder at det altså er 6xhusleje, der skal indbetales ved boligskift. Hvormed 40.000 kr. er et ganske almindeligt beløb, hvor den månedlige husleje er omkring 6500kr.