#215296
OBS

Man skal nok aldrig sige aldrig. Men det ligner umiddelbart ikke et særligt godt udgangspunkt pga. gælden og den manglende opsparing. Hvordan er gælden opstået?

Derudover: Hvor meget forventer I at et hus skal koste, og hvor er vi henne i landet?

Umiddelbart tænker jeg at rådighedsbeløbet er af en nogenlunde rimelig størrelse. Men gælden gør at I i en hvis forstand er teknisk insolvente fra starten ved køb af et hus. Så skulle der opstå et behov for lån af flere penge til at putte i huset, eks. til ny varmeinstallation eller lignende større ting, vil I blot komme endnu længere bagud. Derudover er der selvfølgelig altid risikoen for arbejdsløshed m.m. som kan gøre at indtægterne bliver mindre i en kortere eller længere periode.

Så umiddelbart tænker jeg, at hvis I har været i stand til at afdrage 90.000 kroner på gælden på et år, så bør I fortsætte med at afvikle den gæld og så også få oparbejdet en opsparing til udbetalingen på huset. På den måde har I et mere solidt udgangspunkt når I skal købe hus. Det er jo desværre ikke altid lutter lagkage at være husejer da der kun er en selv til at betale i tilfælde af eks. stigende ejendomsskatter eller udgifter til reparationer og renoveringer.

Der vil sikkert være mange forskellige meninger om dette, men nu har du så fået mine 2 cents 🙂