#215090
Anonym

Jeg tror ham køberen er stået helt af 🙂 Men har I overvejet, at man har apps til sin mobil, som regner renten i lånets løbetid? Så tager det ca. 25 sekunder at regne ud, hvad renten bliver på realkredit og bank ved traditionel finansiering (30 år med afdrag og 20 år bank fx)

Bagefter kan man så sige 10 år realkredit kun renter, realkredit over 20 år for resten (her regner app dine renter) og så selvfølgelig indregne renterne de 10 år du skære boliglånet ned på. Det giver 3 tal at ligge sammen, som sammenlignes med førnævnte traditionel renter i lånets løbetid

Forudsætningerne kan vi jo sætte op fra nu og til dommedag, men med baggrund i 3% med og uden afdrag, 1 kurspoint til forskel og fx 0,10% højere bidrag for afdragsfri FAST rente, så siger mine “beregninger” at det faktisk koster MERE at vælge afdragsfri når nu Christian kan få så skarp rente. Årsagen er jo reelt set enkelt: Han lader 80% af gælden stå og trække renter og betaler hurtigere af i banken. OG hans NETTO ydelse vil være en del lavere de første 10 år og så får han ellers et spring op i huslejen. Så skal det tweakes skal der rammes samme netto som standard finansiering og fx kun betales lån over 7 år (gider ikke regne frem til det tal :o)

MEN IGEN inden vi mundhugges om bedste løsning: Der afhænger af forudsætningerne. Jeg har og kan ikke indregne den ekstra gevinst han får, hvis renten stiger om 8 år og han pludselig får konverteringsgevinst på 80% af gælden imod kun at få på restgælden, hvis der var afdrag på.

Derudover kræves der præcise og dugfriske fakta for den givne kunde.

Og tilbage til statistikken – lån omlægges ca. hver 7. år pga dødsfald, familieudvidelser, skilsmisse, omlægning, fyring og 100 andre grunde, så reelt holder kundens strategi alligevel ikke :o)

Helt lavpraktisk – hvis din rente er rimelig på banken (og det syntes jeg absolut 4,85%!!!), så gør det nemt og vælg realkredit med afdrag og betal dit banklån i et passende tempo. Enkelt – overskueligt.