#215088
peter holm larsen

Thsv,

Det er jo det rene nonsens at lave beregningen på 1. år alene og så konkludere derfra.

Lad mig så for at give fuld skrue på eksemplet lave beregningen som du gør Thsv i år 10.

Der er som du siger en besparelse på 3.747 kr. i år 10, hvilket skal ses i forhold til de sparede afdrag i 9 år – udgør 9 x 25.305 kr. eller 227.745 kr. – eller en rente på 1,6 %

Og blot lige for at slå det fast – så er renten i administrationsbidraget fast i procent hele vejen i gennem – det er igen nonsens nu at tale om rente i kroner pludselig når effekten jo blot er at afdraget i stedet væltes over på et banklån.

Hvis du forsat mener, at der ikke er balance før renten på banklånet er 9% ved afvejning af et afdragsfrit og afdragspligtigt lån så laver jeg gerne en totalt beregning i Excel og sender til dig (eller andre interesserede).

Men vil så foreslå, at de specificere forudsætningerne fuldstændigt så du ikke efterfølgende kommer med kritik.

DVS: Kurs på de 2 lån, bidragssats, stiftelsesomkostninger på realkreditlån. Rente på banklån og stiftelsesomkostninger, samt afdragsprofil.

Min grundlæggende antagelse om afdragsprofilen mener jeg kan være, at låntager sikres en fastydelse over lånets løbetid efter skat – er du enig heri? at der er udgangspunkter for det afdragspligtige lån og banklån.

Min opgave er så at lave en tilsvarende profil, og komme frem til en lavere ydelse efter skat.

DEAL! – Men kun hvis du ikke er overbevidst.

🙂

PS. Ja kurserne ændre sig stort set hele tiden – det er der altså ikke noget nyt i – hvis det er en overraskelse for dig, ja så er der langt igen i vores fælles niveau.