#214970
peter holm larsen

Tænker ikke nedskrivningerne er den kritiske faktor i banken pt.

Men det siger næsten sig selv, at en bank med et indlån lån på 927 mio. kr. ikke kan have udgifter til lønninger og administration på 73 mio. kr. eller svarende til ca. 8% ad indlånet.

Ej heller selv hvis nedskrivningerne var på 0,00000%.

Og med en gennemsnitlig indlånssaldo pr. kunde inklusive aftaleindlån på ca. 23.000 kr. er også i den lave ende.

Men lad os nu se, er svært at spå, men det er nok svært at være bank for tiden og særligt ny bank. Men kan de vækste indlånet 9 gange som de har gjort fra 2013 til 2014 igen fra 2014 til 2015 – så er de jo godt på vej.

Men det viser måske også hvor svært det er at drive bank i dag – og hvorfor der år for år er blevet færre pengeinstitutter i Danmark. Coop Bank har jo netop en stor konkurrenceparameter, at de har et kæmpe filialnet i butikkerne.

Så værd at tænke på når man nu kritisere andre bankers forretningsbetingelser og gebyrer – det viser Coop Bank med alt tydelighed, at de kunder med små indskud og lån – dem er der INGEN penge I.

Men mit gæt – helt uforbindende – vil være, at det bliver meget svært, for CoopBank at skabe overskud inden for de kommende 5 år – med der er ikke det samme som at sige, at banken ikke overlever 5 år.