#214968
peter holm larsen

Hej Test,

Et klogt indlæg og til eftertanke.

“Renten stiger eller falder det er helt sikkert.” Det er vel det du skriver. Og enig sandsynligheden for helt uændret rente er meget usandsynligt, hvis det er på 2 decimalers nøjagtighed.

Ja “Bortset fra det, hvilken renter mener du helt specifikt?” ja netop endnu et klogt spørgsmål at stille – tænker det vel er det helt basale at vide dette før man overhovedet giver sig i kast med nogen diskussion.

Dit indlæg er i hvert fald et indlæg, med faglig styrke og en god vægtning af fakta og økonomisk teori.

Nogle kunne måske endda strække sig så langt at sige, at hvis Grækenland røg ud af Euroen, så vil der efterfølgende være større tillid til euroen – og ikke mindre!!

Nogle kunne måske også sige, at rentespændet mellem Danmark og Tyskland ikke påvirkes af Grækenlands krise, men mere den økonomiske aktivitet i Danmark og Tyskland.

Men enig hvad rente taler vi om, taler vi om den rente staterne kan optage lån til, den rente borgerne kan optage lån til, den rente virksomhederne kan optage lån til, er det det renten i danske kroner, Euro, USD ja jeg kunne blive ved – med kort og lang rente.

Og hvorfor er valutakursrisikoen mellem valutaerne i verden ikke med som en forklaringsfaktor på renten i Eurozonen?

Men Test – et solidt indspark i debatten her – vær du stolt over det.

Men tænker når det så er sagt på den lidt spydige måde, så tror jeg nu dit indlæg er ment for sjov, til et spørgsmål fra trådstarter som også er så bredt og ukonkret at det er svært at vide hvad der spørges om – men derfor kunne man jo godt forsøge at forklare den pointe lidt mere pædagogisk.