#214672
Anonym

Hej HalliHallo.

Hvis vi lige sætter din flabede og stupide attitude til side i to sekunder, så skal jeg prøve at svare på dine spørgsmål:

1. Alene ved min ansøgning er det bestemt IKKE givet, at min bank bare kan udlevere oplysninger om mig. AmEx er stadig bare en tredjepart, og jeg kan ikke se nogle steder i ansøgningsproceduren, at man skal lave en separat, underskrevet fuldmagt. Derfor KUNNE det jo være, at der var nogen, der havde praktisk erfaring med denne proces for lige netop danske banker – f. eks. om man evt. skulle være på forkant og kontakte sin bank og give dem en separat fuldmagt til at udlevere de nødvendige oplysninger.

2. Jeg er interesseret i enten deres platin- eller guldkort (som privatkunde). I princippet er det grønne kort også acceptabelt, da den primære årsag til at anskaffe mig kortet er, at det bliver trukket i dollars.

3. Hvorfor det lige netop skal være sådan et kort? Because reasons – that’s why. Hvad koster det? 550 USD om året for platin og 300 USD om året for guld.

4. Kunne jeg bare spørge AmEx? Ja, i princippet. Men det er nu engang sådan, at banker ofte kommer med ubrugelige og generiske svar, når man henvender sig om ansøgningsprocedurer til ting – især amerikanske banker. Derudover har de (så vidt jeg kan se) ikke en email på deres ICC-hjemmeside, som man kan skrive til, kun et udenlandsk telefonnummer, man kan ringe til. Så kunne det jo være, at der var en god samaritaner herinde, der kunne svare på mine spørgsmål (og havde en dansk vinkel på det), før jeg brugte penge på at ringe et udenlandsk nummer op – det synes jeg egentlig ikke er en mærkelig disposition.

Hvis der er andre, der kan være mere behjælpelige end HalliHallo (vis hjælp kan ligge på et meget lille frimærke), så ville det være meget værdsat 🙂

Mvh