#214456
peter holm larsen

Kære morsdreng,

Det er god citatskik aldrig at citere mindre end en sætning – og det er eksakt det du gør. Læk mærke til min sætning nedenfor:

Men ligesom du har fuld ret til ikke at ville give disse oplysninger – så er banken jo også ultimativt berettiget til at ophæve dig engagement i overensstemmelse med den indgåede aftale.

Du citere det med “du er i din fulde ret til ikke at ville give diss oplysninger” , men dermed undlader du den væsentligste del af sætningen, som netop er den resterende del af sætningen.

Jeg læste en gang en vidergivelse af et citat som oprindeligt var ” Alle bjørne er hvide på Grønland” , dette blev videregivet således ” Alle bjørne er hvide” . Da en forsker efterfølgende dokumenterede at brørne i Nordnorge var brune – fremførte han at den fremsatte påstand var forkert og ukkorkte – kom personen på banen igen og gentog helt sammen udsagn “alle bjørne på Grønland er hvide” med det resultat at han blev anklaget for at ændre sin udtalelse.

Så citer ærligt – og hvis du ikke gør det så lad være at drage konklusioner af din tolkning af ufuldstændige videregivelse af andres udsagn.