#214392
peter holm larsen

Der er meget at tænke over og et hvert valg er også et fravalg.

Skulle jeg være lidt økonomisk filosofisk – her uforbindende, så er der blandt nogle en forventning om en stigende vækst de kommende år. Mener de økonomiske vismænd forventer ca 2,5 % årligt. – de kommende 3-4 år.

Hvor man på dette – og på der effektiviseringsmæsdigt kun kan skabes vækst på 1 % så skal der ske investeringer der overstiger effektiviseringerne. Dermed bliver der øget efterspørgsel på lån, som alt andet lige må medføre stigende rente
Tror man renten stiger med 1% i en periode inden for de kommende 10 år – vil et fastforrentet lån falde ca 15 procent point i kurs. Skulle det ske ville du hvis du optog et fastforrentet lån nu – kunne konvertere til et flexlån når renten er steget – og så score en kursgevinst ved at omlægge de fastforrentede lån – og dermed sidde men en lavere restgæld og dermed billigere ydelse end hvis du havde valgt F1 fra start.

Den besparelse kan sagtens risikere at være større end den gevinst du hat haft i årene frem til omlægningen ved at vælge F1 lånet nu.

Så tænker du kan gamble på en kursgevinst på et fastforrentet lån – og prisen ved at vælge et fastforrentet lån er lav – og måske derfor kan det være værd at vælge det fastforrentde lån.

Men men men ….. Kun meget få kan spå om fremtiden – gid jeg selv kunne 🙂