Forside Fora Bolig og realkredit Vurdering af hus i forbindelse med omlægning Vurdering af hus i forbindelse med omlægning

#214220
peter holm larsen

Der er jo intet usædvanligt i at to banker vurderer ejendommen forskelligt – sådan er det jo med to forskellige personer.

Vil give et andet godt eksempel fra den virkelige verden. En af mine venner havde en lejlighed han gerne ville sælge – den ligger super fedt og fik to ejendomsmæglere til at vurdere den. Vurderingerne var på hhv 4,8 og 5,2 mio. kr. Det var noget under hvad han selv havde forventet – ville ikke sælge til under 6,0 mio. kr. Det ville ingen af de 2 ejendomsmæglere tage lejligheden ind til – så han besluttede i harme at spørge 2 ejendomsmæglere mere – og iøvrigt gjorde han et stort nummer ud af for alle i hans omgangskreds hvor latterlig en pris de 2 første var kommet frem til.

Jeg medgav selv at jeg syntes en pris på 6,0 mio kr var meget højt også i forhold til de øvrige lejligheder – selv om hans da var helt helt særlig med beliggenhed til 5,000!

Men alt hans harme havde åbentbart give gratis reklame – for inden han fik de 2 næste ejendomsmæglere ud var der en mand der kontaktede min ven med et bud på 6,0 mio. kr. Prisen endte på 6,1 mio. kr. og uden ejendomsmægler involveret.

Der var kun den lejlighed med den beliggenhed – det vedstår jeg – men min ven fik ret – og ejendomsmæglerne og jeg tog fejl.

Men spørgsmålet er jo stadig hvad er den rigtige vurdering – hvis ham der dukkede op ikke var kommet til. For ham var lige netop den lejlighed et unika.

Prøv at se kunstvurderinger de svinger også enormt – og ejendomme kan være tilsvarende.