Forside Fora Privatøkonomi Investering Investering

#214182
OBS

@Afkast:

Med 100.000 kr. ville jeg overveje at oprette et depot hos Nordnet og så købe investeringsforeningsbeviser for pengene. Nordnet’s satser for kurtage er nogen af de laveste i markedet, og udover kurtage for den enkelte handel betales der ingen faste gebyrer.

Alt efter temperament kan du jo vælge en afdeling med udelukkende aktier, eller alternativt en blandet afdeling med både aktier og obligationer. Men da du ikke er afhængig af pengene, ville jeg satse på en afdeling der udelukkende indeholder aktier. Det kunne eks. være en afdeling med globale aktier. Prøv eventuelt at se på eks. Sparinvests passivt forvaltede afdelinger (Sparinvest Index) hvor omkostningerne er lavere end i aktivt forvaltede afdelinger.

Du kan også vælge at købe enkeltstående aktier hvis du har mod på at bruge tid på at sammensætte din egen portefølje. Men da beløbet er relativt begrænset ville jeg formentlig nok vælge at satse på en investeringsforening for at få en ordentlig spredning af risikoen i forhold til de enkelte aktie.

Jeg går for øvrigt ud fra at du ingen gæld har? I modsat fald ville jeg nok afdrage denne før du kaster dig over investeringer.

Disclaimer: Investering i aktier og/eller obligationer bærer naturligvis ingen garanti for et positivt afkast. Jeg har iøvrigt ingen personlig relation til hverken Nordnet eller Sparinvest, udover at være kunde i Nordnet og investor i Sparinvest.