#213656
morsdreng

Prøv lige at læse trådstartes indlæg en gang til.

Det drejer sig ikke om at låne penge for at få sammenhæng i økonomien, men om at trådstarter ønsker at finansiere yderligere 1 års studie ved at optage et lån på 150 tkr. Og når dette er tilfældet, falder indkomsten i form af dagpenge naturligvis væk for at blive afløst af de lånte penge på i gsn 12.500 kr. månedligt minus evt. omkostninger ved låneoptagelsen. Med de oplyste faste udgifter er der 8 tkr. tilbage til rådighedsbeløb, hvilket er mere end rigeligt til 1 person. Men der kan jo være en god forklaring.

At det ikke hjælper at låne penge i sin friværdi for at få sammenhæng i økonomien er en sandhed med modifikationer, Tænk blot på de “nedsparingskreditter” som PI tidligere har og vel stadig yder til kunder med stor friværdi og ønske om et større forbrug end den løbende indkomst giver grundlag for. Men intet seriøst PI vil lade kunden “spise” hele friværdien op og derfor har man interne regler for hvor højt man ønsker at belåne den aktuelle friværdi.

Hvis et PI finder, at den aktuelle andel kan sælges for 400 tkr. vil man muligvis god belåne den med 150 tkr. men en ting er sikkert, man vil ikke belåne den 100%.