#213560
Anonym

Hej.

Det er rigtigt nok, at I skal tage beslutning om, hvad der skal ske 2 måneder før refinansieringen på Jeres F1 lån = 30/4-15.

I kan så vælge at lade det fortsætte uændret, – så får I blot en ny rente 1/7-15, der kører videre et år igen. Dette koster ingenting, – I kan også vælge at låse denne rente allerede nu, hvis I ønsker det via en kurskontrakt. (koster et mindre tillæg til renten)

Alternativt kan I vælge at lave et såkaldt profilskifte, hvis I ønsker at ændre den nuværende, årlige rente til f.eks. hvert 3. år eller hvert 5. år, som det andet lån, I har. Dette koster typsik kun 500-1.000 kr., da det ikke kræver en omlægning af lånet.

Mht. F5 lånet så er det som udgangspunkt dyrt at komme ud af før tid, hvis renten i mellemtiden er faldet (hvilket er tilfældet).

Det er meget svært at komme med et konkret forslag på, hvad der er bedst for Jer uden at kende Jer, da det afhænger af mange faktorer (tidshorisont, vurdering af hus, risikovillighed mv.), men umiddelbart vil jeg overveje meget, om det kan svare sig at indfri F5 lånet før tid, – det kan kun ske ved køb af de bagvedliggende obligationer, der er steget pænt i kurs de senere år som følge af rentefaldet.

Mvh
Chris