#213552
sorring

I fortsættelse af mit indlæg nedenfor har jeg skrevet til Santander Bank og spurgt til situationen. Se herunder:
Mit spørgsmål:
“Hej.
I forbindelse med nogle debatter på nettet er der delte meninger om, hvorvidt en overførsel på vej fra f.eks. min lønkonto til min konto i Santander-bank, og som midlertidigt bliver placeret på en anden konto i Norge, vil være omfattet af den norske sikringsfond i tilfælde af en konkurs ?
Jeg kan illustrere situationen sådan:
Min lønkonto i DK overfører 100.000 kr. til min konto i Santander-bank via SEB-bank på indlånskonto med reg-nr. 5295 og konto-nr. 0010035791. Jeg anfører naturligvis mit eget konto-nummer i Santander Bank i feltet til ”besked til modtager”.

Hvis nu SEB-bank går konkurs, mens mine penge står dér og er på vej til Santander bank – er mit indskud så dækket ?

Santander Banks svar:
“Hvis SEB Bank går konkurs og de ikke har “clearet” pengene altså indsat dem på vores konti hos SEB , så er det din egen bank som dækker indskydergarantien. Hvis SEB Bank har clearet pengene og så er det Santander Bank som udbetaler op til 100.000 euro fra Banksikringfonden i Norge.”

Det turde herefter være helt klart og tydeligt, at indestående og beløb på vej til Santander Bank vil være omfattet af enten den norske sikringsfond for banker eller den danske Indskydergarantifond.