#213458
Michael

Ved en tvangsauktion er det også markedsprisen der gælder, men denne er typisk noget lavere fordi en tvangsauktion er mere “besværlig” af flere årsager – bla. overtager køber også tidligere ejers udeståender til ejendomsskatter, realkredit osv. Der er ikke andre former for tvangssalg end tvangsauktioner. Nogle gange er folk nødt til at sælge en ejendom af forskellige årsager, men det er stadig markedsprisen der er gældende. Desuden er ejendomme på tvangsauktion i overvejende grad ejendomme i udkantsdanmark og ofte er de i elendig forfatning.

Eneste undtagelse for hvornår en ejendom handles lavere end markedsværdien er familiehandler hvor en ejendom lovligt og uden skattepligt kan handles til den offentlige vurdering +/-15%

At der evt. er sket udlæg i din ejendom for den tidligere ejer er ligegyldigt.

Ja, og så er der tilfælde hvor folk bevidst sætter prisen lidt under markedsniveau for at komme hurtigt af med ejendommen og det kan selvfølgelig være en parameter i prisfastsættelsen af dit hus, men næsten 20% virker ikke sandsynligt.

Var huset til salg længe? Hvis den stod til salg i mindst 5-6 mdr tæt på den pris du endte med at give kan du med sikkerhed regne med at markedsværdien absolut ikke er 3,1 mio.