#211528
Anonym

Checks er efterhånden gået næsten helt af brug i Danmark og derfor har du ikke fået den helt rigtige besked i banken.

Udgangspunktet for en banks indløsning/udbetaling af en check har altid været, at banken skulle være sikker på, at den kunne få pengene igen fra indløseren af checken, hvis det senere skulle viste sig, at checken var dækningsløs eller falsk. Dette betyder, at banken helst skal kende indløseren af checken, hvorfor det altid vil være lettere i ens egen bank end i en fremmed og at det altid vil være lettere at få udbetalt små end store checks. Særligt udenlandske checks kan give problemer, da dækningsløse checks i mange andre lande kan returneres væsentligt senere end det er muligt efter de danske regler.

Det er derfor klart, at trådstarter i sin tid har haft problemer med at få udbetalt en fransk check på 40.000 EURO, eller en modværdi på ca. 300.000 kr., og banken har derfor også tilbudt at tage checken til inkasso, dvs. sende den til den betrukne franske bank med anmodning om betaling. Modværdien af checkbeløbet bliver først indbetalt på indløseren´s konto, når den udenlandske bank rent faktisk har betalt checkbeløbet til den danske bank.

Hvis banken ikke vil indløse checken for dig, er den bankfaglige korrekte løsning, at din bank sender checken til inkasso hos den betrukne franske bank. Det svar du har fået, skyldes sandsynligt, at den pågældende medarbejder ikke har den tilstrækkelige viden på området. For en sikkerheds skyld, bør du undersøge, hvad det vil koste at sende checken til inkasso i Frankrig.

Teoretisk kan du endossere checken/underskrive checken på bagsiden og lade et familiemedlem med bopæl i Frankrig indløse checken. Men belært af erfaringerne, bør du ikke lade familiemedlemmet sende dig pengene på en check.