Forside Fora Privatøkonomi Hvorfor have en bank?? Hvorfor have en bank??

#211204
Anonym

Ja, jeg er nok uvidende.. Jeg er glad for det uddybende svar. Jeg er dog ikke ubetinget enig i betragtningerne.

Jeg ved godt, at der findes banker uden de gebyrer, men det er hele den overordnede konstruktion, der er etisk forkert, synes jeg. Jeg har en klar fornemmelse af, at Bankerne er “ligeglade” med privatpersoner, da det er umiddelbart er virksomhederne, der kan tjenes penge på. Og det er en klam tanke.

Og jo, jeg synes at banken er til for mig og ikke omvendt. Banken er en forretning, på lige fod med min bager. Dvs jeg er kunden og kunden skal have god service. Uanset, om man er privatperson eller en virksomhed. Kundepleje skal ikke afhænge af, hvor mange penge, der kan tjenes på én.

Mht at støtte bankerne økonomisk, var min tanke også, at “jeg” (privatkunden) betaler for Bankernes kriser, uanset om det er uansvarlige investeringer eller Finanskrisen. Det kan feks komme til udtryk i, at det KAN være urimeligt svært at låne penge, når det går dårligt for Bankerne og alt for let at låne penge, når det går godt. Bankerne skal, i min verden, ikke styre eller bestemme over min økonomi, afhængig af hvordan de synes at det går for deres butik. SÅ let er det jo heller ikke, at skifte bank.
Og det er ikke et rygte, men fakta.

Men pyt med det. Jeg er bare lidt træt af, hvor meget Bankerne styrer, både direkte og indirekte.