#210782
peter holm larsen

Hej Henrikkrebs,

Med hensyn til din regnfrakke historie forstår jeg godt hvad du hentyder til – men er forskel på at købe en vare og købe en forsikring – og håber du kan se forskelle. For naturligvis er der ikke noget umoralsk ikke at købe en regnfrakke – lige som der heller ikkke er noget umoralsk ved ikke at købe en forsikring.

Vi tager på vej på ferie. Lige inden vi tager afsted, spørger jeg dig, om du vil låne min ene regnfrakke, da det ser ud til at skulle regne på vej til lufthavnen. Du ved at jeg er rigtig øm om mine 2 regnfrakker og takker respektfuld “nej tak” – da det jo ikke regner ret meget. Jeg ved du også synes det er 2 rigtig lækre regnfrakker og svarer, at du altid er velkommen til at låne den ene af min regnfrakker, da jeg jo har to.

Vi tager afsted, du uden regnfrakke og jeg med regnfrakken i kuffeteren, ifald det skulle regne. Jeg har iøvrigt måtte lade solcremen blive hjemme, da der ikke var plads til både solcreme og regnfrakke i min kuffert.

Da vi kommer frem til Palma de Mallorca, skinner solen flot. Jeg må sidde i skyggen for her ikke fået solcreme med – og butikkerne butikkerne åbner først i morgen. Du ligger istedet dejligt i solen – og tilbyder ikke at jeg kan låne mig din solcreme. Du havde jo netop sagt flere gange inden afrejsen, at det var dumt, at tage regnfrakke med i stedet for solcreme. Som nu ligger jeg som jeg har redt.

Men næste morgen er vejret ændret – regnen står ned – det er rent uvejr. Der er ingen mulighed for at ligge ved stranden. Der er kun at gå ned i byen og kigge på butikker og købe solcreme og handle dejligt ind og nyde en skøn middag på restauranten nede i byen.

Jeg gør mig klar, tager mit pæne tøj på for at nyde dagen i byen nu det ikke er strandvejr. Lige på vej ud af døren rækker jeg ud efter min regnfrakke – men den mangler. Og i samme øjeblik, ser jeg at du også er klædt pænt på og har taget min regnfrakke på.

Inden jeg får sagt et ord, siger du “Jeg smutter nu – jeg har lånt din ene regnfrakke – den kunne jeg jo altid låne”.

Der går det op for mig, at min forsikring til dig om, at du altid kunne låne min ene regnfrakke – var givet til en person….

og så må du afslutte sætningen: og vælge mellem:

“Givet til en person uden moral” eller “Givet til en person med moral”!