#210748
peter holm larsen

Kære Hammeren,

Nej moral er jo netop ikke kun individuelt.

Moralsk opførsel er indbegrebet af, hvad en given person eller en gruppe af personer anser for sømmeligt og rigtigt for menneskelig handlen, og definerer, hvad der anses for gode og hensigtsmæssige mål i livet generelt.

Men moral har intet med om man er medlem af en fagforening eller ej. Det var jo heller ikke det mit indlæg gik på. Jeg ser intet amoralsk i ikke at være medlem af en fagforening – det er naturligvis den enkeltes frie valg – 100 %!!!

Men moral kan aldrig være blot at overholde landet lovgivning! – moral er jo netop den del der ligger udover lovgivningen!

Det debatten gik på var begrebet “man skal yde for man kan nyde” – herunder om man skulle kunne melde sig ud af en a-kasse eller fagforening, og så kun lige melde sig ind i de korte perioder hvor man har brug for den, og så nyde goderne, for herefter at melde sig ud igen – indforstået.

Tanken dækker jo netop forsikringstanken, at man løbende betaler en ydelse i en gruppe, som alle bidrager til solidarisk. Hvis man kun melder sig ind for at nyde goderne i den korte perioden man netop har behov for ydelsen, er tanken jo, at man ønsker at opnå et større output (nydelse) end man yder (betaler for). Og det er jo netop der ikke er tanken med en forsikring.

Det var sætningen i indlægget “kan man ikke bare melde sig ind når lokummet brænder??? ” der fik Morsdreng til at tale om moral.

…og ikke som du tænker man helt melder sig ud – for det er helt fair!