#210704
Fredensborg

Hej HalliHallo

Der er altså andre ting for mig her i livet end at sidde og kommentere her på dette fora. Hvis jeg har tiden, og der er noget jeg mener at have forstand på, så gør jeg det gerne, men der kan fint gå dage eller uger eller længere tid. Jeg sidder lykkeligvis ikke ved computeren dagen lang, og er desværre ramt af kræft. Så er det på plads. Mit navn er Fredensborg. Jeg bor ikke i byen af samme navn. Så er det også på plads.

Hvor og hvordan man bør og kan betale i grænseforretningerne ændrer sig hele tiden, da det er et konkurrenceparameter for forretningerne. Det er således et meget omfattende emne at diskutere, da det som nævnt ikke er nogen statisk situation. Det kunne hurtigt blive til en hel afhandling, så det vil føre for vidt at gå i detaljer. Sidst jeg handlede hos Real blev jeg ikke belastet med et gebyr på mit Visa-kort, men det kan da godt være anderledes nu. Som sønderjyde handler man ikke så ofte i grænseforretningerne. Deres danske kunder kommer især fra Midt- og Nordjylland samt Fyn.

Du har ret i at hos Fleggaard og Calle opkræver Nets Danmark et gebyr på 1,2%. Det er fordi forretningerne ikke er tilknyttet en betalingsordning på den anden side af grænsen. Det er mange non-food som f.eks. tandlæger i Flensburg, der har både bankforbindelse i Danmark samt tilknyttet betalingsterminal, og her er der intet gebyr. Lige så hos tyske mekanikere. Årsagen skal måske findes i, at det er større beløb de inkasserer, og ikke småbeløb, som hverdagshandel ofte udmønter sig i. Du skal købe for over 1.500 kr. før det rent benzinmæssigt kan betale sig at køre fra en linje nord for Århus.

Den letteste måde at sammenligne priser er at kigge i forretningernes tilbudsaviser og hvor flere er i danske kroner. Hvis du ikke får dem ind ad døren uge for uge – som vi sønderjyder gør det – så findes de også på nettet. Her kan du umiddelbart sammenligne grænseforretningernes priser i danske kroner og priserne du kender fra forretningerne i Danmark. Betal så med kroner i kontanter og ikke kreditkort. Det er mit bedste råd lige nu. Andre kan være af anden mening. I grænseforretningerne kan du gennemsnitlig spare 25% alt efter hvad du køber, og så har jeg ikke indregnet transporten.

Men jeg synes vi spammer tråden, da det er off-topic i forhold til spørgsmålet omkring fagforening fra spørgeren, så jeg indstiller mine svar til denne tråd. Nu ved du det, og behøver ikke at sidde med skærmen åben for at vente yderligere fra mig 🙂