Forside Fora Bolig og realkredit Omlægning af 4% fastforrentet med høj restgæld + løbetid Omlægning af 4% fastforrentet med høj restgæld + løbetid

#210302
SB-2014

HJL og HalliHallo: Tak for kommentarerne. Gode pointer begge to.

Vi endte med at vælge

1) 2.5 % fastforrentet med 5 års afdragsfrihed + 26 års løbetid. Altså bibeholder vi samme løbetid, men kan afdrage vores banklån cirka 13 måneder hurtigere + vil sidde væsentligt billigere når afdragene på obligationslånet begynder om 5 år.

Nu og her gevinsten havde været større med et F1 eller F5 lån, men da vi (umiddelbart) ikke har planer om at skulle ud af lånet før tid, har vi valgt trygheden i det fastforrentede.

Beholder vi lånet løbetiden ud, vil vi have vundet cirka 230.000,- efter skat + selvfølgelig den rentebesparelse vi vinder på at afdrage boliglånet 13 måneder hurtigere. Hertil kommer den eventuelle mulighed, at skære i restgælden såfremt renten pludselig stiger.

Alt i alt er vi godt tilfredse.

Til Henrico kan jeg sige: Går man med klare planer om, at flytte indenfor 5-7 år, tror jeg at 3 % havde været bedre at køre med, da man således stort set ikke forhøjer restgælden, men stadig kan hente en pæn fortjeneste på rentebesparelsen nu og her (selvfølgelig afhængig af lånets størrelse).

syv: Tak for tilbuddet, men jeg springer over – god skrivelyst dog. 🙂