Forside Fora Bolig og realkredit Fra f1 til 2,5% 30år?? Fra f1 til 2,5% 30år??

#209944
peter holm larsen

Mht omlægning fra F1 til 30 årligt fastforrentet er jo mest en afvejning af risiko og rente. Rent logisk burde det i et scenarie hvor renten er historisk lavt være at værd at overveje at skifte til fastforrentet. Så ud fra den tese burde det være at foretrække at gå til 30 år.

Et alternativ kunne også være at gå fra F1 til eksempelvis F3 eller F5. Dette valg er også meget værd at overveje hvis du ikke vælger 30 årligt fastforrentet – da bidrag her og kursskæring er væsentligt lavere. Så renten reelt er mere eller mindre på samme niveau – og dermed reelt ikke værd at blive i F1.

Men tænker et 30 årigt er et meget fornuftigt valg alternativ F5.

Du kan som hovedregel genbruge stempel mærket til staten. Ikke sikker du kan konvertere banklånet til realkreditlån – men spørg din bank om dette. Kan du ikke det – så behov banklånet.

Hvis du kan genbruge stemplet, så kan du overveje at lade med finansiere. Da det har ret kort restløbetid – er besparelsen dog ret begrænset. Hvis det er et lån som har en kassekreditlignende funktion, hvor du kun betaler rente af træk – så ville jeg beholde lånet i banken.