#209922
thsv

Enig i at et F3-lån forekommer meget billigt i forhold til 3½% lån, I sparer jo ca 3% i rente pr. lånt krone, lidt afhængig af den aktuelle rentesats I får på F3-lånet, som dog er lidt dyrere i adm.bidrag.

Selv ved en rentestigning undervejs til 5% på F3-lånet vil det sandsynligvis være billigere, specielt hvis I vælger en model med højere ydelse, mens renten er lav som f.eks. RDs F3T lån. Dette sikrer et højt afdrag og en lavere gæld, når renten stiger.

Jeres bankrådgiver har ikke regnet på konsekvensen af en rentestigning og lukker det sædvanlige salgsgas ud med at fast rente er sikkerhed for ydelsen.
Husk at ved den højere rente opnår I et højere rentefradrag, som for de første 100.000 kr for et par stadigvæk er 33,6% i gn.snit på landsplan. Det forøgede skattefradrag betaler altså en tredjedel af den stigende rente, mens afdraget samtidigt falder pga. ydelsesprofilen.
Jeg ville skifte bank, så I kommer i kontakt med en rådgiver, der forstår det store rentespænd på 3½% i forhold til ca. 0,4% i rente.