#209604
powergirl

Jeg er lidt nysgerrig efter at høre jer andres erfaringer med Santander Bank, i forbindelse med mit mit indlæg 12/8 omkring rentedage.

Som nævnt flyttede jeg pengene en morgen kl 7. Alligevel kunne jeg først se pengene på min konto dagen efter om aftenen. De sagde, der havde været en fejl i systemet, og jeg ville få renter for de manglende dage.

Efterfølgende har jeg hævet pengene igen, og kan se, at jeg ikke fik for de 2 dage. Jeg ved godt det kun drejer sig om 34kr for hver mio., men princippet i det. Så kan de jo godt give en smule højere rente end andre, hvis de sparer et par valørdage hist og her. Straks overførsler som blev muligt fra 1. nov 2013 er altså ikke nået til Santander endnu 😉

Samtidig oplevede jeg, at hvor jeg d. 15/8 hævede mit indestående, så kom de ikke til udbetaling 15/9 (der er 31 dage i august) og heller ikke d. 16/9 – jeg kunne først se dem på min Nemkonto d. 17/9 (de havde dog beregnet renter til 16/9 så fair nok. Det er så kun hvis man står og har brug for pengene, at det kan blive et problem at der lige går en dag mere, det koster i det mindste ikke renter).

Jeg tror min konklusion er, at det kan godt være de har den højeste rente, men hele konceptet er lidt for svævende for mig.

1) Jeg foretrækker at flytte penge til en konto i mit navn, og ikke en konto der er bankens, hvor de så flytter dem fra, til min egen konto, dagen efter eller 2 dage efter.
2) Jeg foretrækker, at kunne se pengene på kontoen jeg flytter dem til, lidt hurtigere end 2 dage senere. Det kan jeg jo med konti i andre banker.
3) Det er et irritationsmoment, at pengene kun kan udbetales til min Nemkonto og ikke flyttes til en konto efter mit ønske. Hvis jeg spreder mine indestående for at være dækket af indskyder garantifonden, besværliggør det processen, hvis jeg i forvejen har indestående i min daglige bank.