#209528
morsdreng

Feldborg – Du skal IKKE forvente at kunne få megen rådgivning eller sparring på baggrund af de meget sparsomme oplysninger som du er fremkommet med. Når dit pengeinstitut, som må forventes at have fuldt indblik i din families økonomi, siger nej til at finansiere jeres huskøb, er det næppe grebet ud af den blå luft.

Det fremgår også af dit spørgsmål, at du udover den kommende gæld vedrørende det påtænkte huskøb, også har en gæld vedrørende dit firma. Hvis denne gæld helt eller delvis er gæld til din bank – som har givet afslag på at finansiere huskøbet – må du påregne, at det kan få konsekvenser, hvis du imod bankens råd og afslag alligevel køber et hus, som du får finansieret andet steds. I bedste fald kan du miste bankens tillid, hvilket kan blive katastrofalt, hvis du får brug for at låne flere penge til firmaet. I værste fald kan du risikere, at banken opsiger sine udlån eller kreditter til firmaet.

Du kan faktisk komme i den situation, at du må vælge mellem hus og firma. Du skal ikke regne med, at et andet pengeinstitut vil finansiere jeres huskøb, hvis dit firma er finansieret via jeres nuværende bank. Så hvis du vil skifte pengeinstitut skal du finde et institut der BÅDE vil finansiere huskøbet OG overtage firmaets gæld til jeres nuværende bank, og det gør absolut ikke sagen nemmere.

Så selv om du muligvis kan få finansieret huskøbet udenom din nuværende bank, bør du nøje overveje om det er en god ide at handle imod bankens råd.