#209100
thsv

Et F5-lån er en farlig størrelse, selv ved den gældende rente, som jo stadigvæk er højere end F3- eller den rene F1-rente (pt. 0,3-0,4%). Læs de mange tråde om førtidig indfrielse af F5-lån og forstå risikoen ved at binde renten i 5 år. Et obl.lån kan altid opsiges til kurs 100, men det kan et flexlån ikke….
I har godt nok ikke afdraget ret meget på gælden i de 2 første år, når man påtænker at I har afdragsfrihed på RK-lånet og derfor skal afdrage banklånet på 10 år.
Husk at der vil være omkostninger med omlæggelsen til garantistillelse, tinglysning af 2 nye pant (banklån skal rykke for det nye lån) og differencerente udover selve omk. til låneoptagelse og indfrielse. samtidigt er et F5-lån typisk dyrere i adm.bidrag end et fastforentet lån, typisk 0,15% årligt. Og der var vel en grund til at I valgte fastforentet lån dengang I købte?
Med det relativt beskedne afdrag in mente bør I istedet granske jeres kontoudtog og finde udaf hvor I kan spare penge, altså en slags Luksusfælden på jeres udgifter de 2 seneste år.
I mange tilfælde er forskellene i adm.bidrag faktisk så store at det er billigere at afdrage på både Bank- og RK-lån sideløbende, da f.eks. de 0,3252% i tillæg (hos RD) for afdragsfrihed på hele RK-lånet er et stort beløb i forhold til de sparede 6% i rente på banklånets afdrag.
I jeres tilfælde koster afdragsfriheden rente svarende til 127.370 kr på et 6% lån.
Ved en planlagt omlægning undervejs ville det derfor have været billigere med afdrag på beggelån, plus at I vænnede jer til den høje ydelse som en gæld på over 2,8 millioner indebærer.

PS: Ingen kan spå om fremtiden, måske I alligevel skal sælge om 2-3 år pga. jobskifte eller familie, det er jo ikke ualmindeligt at gå fra hinanden når den stresserede hverdag med 2-3 børn bliver virkelighed og sætter begrænsninger i individets udfoldelser.