#208520
morsdreng

AlphaMale – der er IKKE korrekt at Coop Bank kan se deres kunders evt. gæld til ydere af kviklån som f.eks. Ikano Bank, eller til almindelige banker for den sags skyld.

Alle banker – også ydere af kviklån som Ikano Bank – har tavshedspligt, der som udgangspunkt kun kan brydes med kundens udtrykkelige og skriftlige samtykke. Og alene derfor, kan en bank IKKE oplyse andre banker om mellemværendet med sine kunder.

Flere ydere af kviklån har dog stiftet et godkendt register der hedder Kreditstatus som admini streres af Experian (RKI). Men det er KUN deltagerne i kreditstatus der kan søge i registeret og KUN i forbindelse med en aktuel låneanmodning og KUN med lånsøgers skriftlige tilladelse.

Alene fordi Coop Bank IKKE er deltager hos Kreditstatus, kan Coop ikke se om deres kunde har kvik lån hos Ikano eller andre deltagere i Kreditstatus og i øvrigt ville dette forudsætte, at kunden ansøgte om et lån hos Coop og at denne i ansøgningen gav sin tilladelse til at der kunne ske forespørgsel hos Kreditstatus.

Hvis man ansøger om et lån, vil et PI ofte bede om lånsøgers skatteoplysninger, og heraf fremgår samtlige konti og gæld som den pågældende har hos andre PI eller kreditselskaber. Men i så fald har man selv oplyst denne – og det er jo en helt anden sag.