#208480
Michael

Det billigste er altid ved en refinansiering dvs. d. 1/1-2017.

Glem nu alt om at “omlægge ofte og score en kursgevinst”. Det er en ekstrem spekulativ øvelse og det er kun de færreste der tjener på den historie. Dem der er sikret en gevinst er kreditforeningen i form af store gebyrer til omlægning.

Hvis du skal få gevinst på omlægninger skal renten stige betragteligt (mindst 2%-point) i løbet af få år efter du optager dit 3%-lån. Derefter skal renten helst falde igen inden for en kort periode medmindre du enten går i flex eller sælger din ejendom. Hvis du bare konverterer op til måske et fastforrentet 5%-lån så vil du kun have glæde af din gevinst på papiret fordi ydelserne bare følger med op. Hvis der går 8-10 år eller mere før renten er steget vil din gevinst formentlig også være gået op i højere ydelser i den periode. Kursen på dit lån vil også altid langsomt gå mod 100 efterhånden som restløbetiden falder. Det kan dog afbødes ved at vælge et afdragsfrit lån, men til gengæld koster det så på bidragssatsen.

Sidst der var penge at hente på manøvren var i forbindelse med finanskrisen i 2008. Det er altså snart 6 år siden. Ingen (eller kun få) have forudset denne krise og derfor skulle renteniveauerne fastsættes ud fra en ny virkelighed. Det samme gør sig gældende hvis du tager et 3%-lån i dag: investorerne forventer, at renten forbliver lav i lang tid så du skal derfor i praksis være klogere end hele markedet hvis du skal hente en gevinst.

Det er du måske også, men gennemsnitligt betragtet vil du tabe. Der er rigtig mange ting der skal spille sammen helt rigtigt før det fastforrentede lån slår flexlånet og ingen kan alligevel forudsige hvad der sker de næste 5-10-15 år.

Hvis du vil have en gevinst så læg besparelsen på F5-lånet i forhold til 3%-lånet til side hver måned. Den opsparing kan du så nedbringe gælden med i 2017. Jeg tør næsten (!) godt vædde med, at det giver en højere gevinst end omlægnings-cirkusset.