#208226
test

Da jeg I sin tid valgte at få børn valgte jeg at blive gift. Det lyder nok ikke specielt romantisk men at få børn er for mig at se en størrebinding ind både samliv og fælles bolig. Ægteskabet er så den ramme der giver de bindinger vi som samfund så at sige har lagt ind i lovgivningen.

Det her er jo så ikke et svar på det du spørg om men de ikke gifte samlevere par jeg kender har nu købt husene i fællesskab hvilket jo nok betyder at deres rådighedsbeløb vurderes som hustand.

Personligt ville jeg også mene at det er problematisk at den ene part betaler til den fælles bolig enten i form af penge eller andet men ikke opnår en ejerandel. Minder mig lidt om debatten om en hjemme gående husmor der står hjemløs og pengeløs tilbage når husbonden skifter til en yngre model.

De ene af de par jeg kendte fik i øvrigt et problem da de skulle dele boligen. Manden nægtede i langtid at opgive sin halvdel af huset og da de ikke var gift kunne de jo heller ikke blive skilt.

Ovenstående ikke ment som andet ind et par strø tanker men måske skulle du ikke være så bange for at ta de næste trin, børne er i al fald for mig at se en meget større binding og et stort fælles ansvar. Et helt liv af bekymringer og ansvar 🙂

Ps hvis i vælger ikke at blive gift vil jeg anbefale at i modtager professionel hjælp til få hele jeres “system” checket, måske sku der laves testamente osv?